Unable to make AudioBox USB 96 work on Windows 10

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Posts
  • (@adrian5683)

    Hi all, I’m using an AudioBox USB 96 with all of the drivers and Universal Control installed on Windows 10 20H2, as well as a condenser mic plugged into the box. I only have 3 options for output/input: AudioBox ASIO Driver, 3-AudioBox USB 96, and my internal audio device. Unless I set both output and input to AudioBox ASIO Driver my name appears crossed out and the red I/O box appears underneath the settings. However, AudioBox ASIO Driver seems to not detect the box or microphone attached to it, I get no audio whatsoever trying to video chat with other people.

    Any help would be appreciated, thanks.

    (@jazzalex)

    Sounds like an internal audio routing problem and most likely not SJ-related.

    (@jgspix)

    The ASIO driver needs to be selected for input and output- Alex deactivated the other drivers because they are much too slow. But if the ASIO driver for your device is shown the device is accepted and working.

    Since you have a condenser mic: Have you activated phantom power (48 volts)?
    If not it is no wonder that you won’t get anything in. Enable phantom power for your condenser mic or use a dynamic one instead if there is no phantom power available.

    Also have a look at the channel selectors (two rows of hexagonal black jack pics). If you use channel 1 or 1 and 2 the first or first and second (leftmost in the upper row) should be selected.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Who’s Online
Profile picture of Dennis Paproski
Profile picture of Anshul Saxena
Profile picture of Daniel Williams
Profile picture of Chris Welles
Profile picture of Bo Winiker
Profile picture of Covenant FMB08
Profile picture of MAURO CATALANO-f